Katern

Bitcoin en Ripple – wat zijn de belangrijkste verschillen?

Indien je interesse hebt in het investeren in crypto dan zijn er diverse opties om voor te kiezen. Door deze diversiteit aan opties is het van belang om altijd onderzoek te doen naar de munten die je kiest voor je aankoop. Twee van de meest gekozen munten van dit moment zijn nog altijd Bitcoin en Ripple. Nu is de kans groot dat je niet weet wat de verschillen zijn tussen beide projecten. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Gelukkig voor jou laten wij je in dit artikel alles zien over de verschillen tussen Bitcoin en Ripple!

· Een ander soort doel
Ten eerste is er het verschil in doel. Bitcoin is ontworpen als een peer-to-peer betaalmiddel, terwijl Ripple is ontworpen om banken en andere financiële instellingen te helpen bij het verwerken van internationale betalingen op een snellere en goedkopere wijze. Dit betekent dat Bitcoin meer gericht is op individuele gebruikers, terwijl Ripple meer gericht is op institutionele gebruikers.

· Distributie van de munten
Ten tweede is er het verschil in hoe de munten worden gedistribueerd. Bij Bitcoin worden nieuwe munten gedolven door middel van een proces genaamd ‘mining’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale soort computers die complexe wiskundige problemen oplossen om nieuwe munten te kunnen verdienen. Bij Ripple worden nieuwe munten echter niet gedolven, maar in plaats daarvan worden ze uitgegeven door het bedrijf achter de valuta, Ripple Labs. Dit betekent dat de distributie van Ripple minder decentraal is dan die van Bitcoin.

· Verschil in de transactiesnelheid
Ten derde is er het verschil in transactiesnelheid. Bitcoin heeft een beperkt aantal transacties per seconde, waardoor het soms kan duren voordat een transactie wordt bevestigd. Ripple daarentegen kan duizenden transacties per seconde verwerken, wat betekent dat transacties bijna onmiddellijk worden bevestigd. Dit maakt het dan ook gelijk een project wat echt zeer populair is voor onder andere de banken die we in ons land kennen. Hoewel het nog niet overal gebruikt wordt is het wel een feit dat Ripple op dit moment binnen de financiële sector zeer grote stappen aan het maken is.

· Aanbod is niet gelijk
Er is ook nog het verschil in de hoeveelheid munten die beschikbaar zijn binnen het totale aanbod. Er zijn ongeveer 21 miljoen Bitcoins die zullen worden gedolven, terwijl er geen limiet is op het aantal Ripples dat kan worden uitgegeven. Dit betekent dat de waarde van Bitcoin in theorie meer kan stijgen dan die van Ripple. Hierdoor zijn er dan ook gelijk een hoop mensen die kiezen voor Bitcoin als hun voornaamste belegging.

· Naamsbekendheid en acceptatie
Ten slotte is er het verschil in de mate van acceptatie. Bitcoin wordt algemeen erkend als een legitieme valuta en wordt geaccepteerd door steeds meer bedrijven en organisaties. Ripple daarentegen wordt nog steeds beschouwd als een minder bekende valuta en wordt niet zo vaak geaccepteerd. Ook dit is iets waar je goed op moet letten als je van plan bent om je geld te investeren in een van de projecten.

Zoals je hebt kunnen zien zijn Ripple en Bitcoin beiden aan te merken als echte digitale valuta’. Echter, het is van belang dat je weet dat beide munten beschikken over andere doelen, distributiemethoden, transactiesnelheden, aanbodniveaus en acceptatie. Hoewel beide valuta’s hun eigen unieke voordelen hebben, is Bitcoin momenteel meer geaccepteerd en gebruikelijk dan Ripple. Het is dan ook handig om hier rekening mee te houden voor bij het beleggen. Nu is het natuurlijk wel weer een goed idee om Ripple op te nemen in je beleggingen als je van plan bent om je geld te spreiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk